Voor fijnproevers!
Toen God de wereld geschapen heeft, nam hij de aarde in zijn handen en kuste haar. Daar waar zijn lippen de grond beroerde ontstond Sicilië ...
Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee en heeft alles waarvan een mens kan dromen. Het is natuurlijk bekend om haar stranden, wuivende palmen, azuurblauwe zee en idyllische baaien, maar ook om haar archeologische sites.
Op Sicilië maken wij kennis met het befaamde Italiaanse ijs, de Marsala-wijn, de amandelgebakjes, de honing, de olijfoliën en dan ook nog de pasta’s en de pizza‘s.
We komen aan in de hoofdstad Palermo. De stad heeft een mooie kathedraal uit de 11de eeuw en tussen het drukke havenverkeer vind je ook nog de oude markten die nog de invloeden van de Moren weergeven.
Onze reis gaat dwars door Sicilië langs het middeleeuwse stadje Erice (met de amandelkoekjes) naar Agrigento met het dal der tempels. Verder naar Taormina, een van de mooiste toeristische trekpleisters van dit eiland.
De Etna staat natuurlijk ook op het programma en via de straat van Messina en het havenstadje Cefalu keren wij terug naar Palermo.
’s Morgens in de vroegte rijden we naar de Italiaanse havenstad Genua. De tocht naar en van Sicilië gebeurt vanuit Genua per luxeboot.